Nieuws

Search

Logo

Banner wordt lid

Een lagere energierekening, minder tocht in huis, warme voeten en bijdragen aan een beter milieu. Inwoners van de Deventer wijk Zandweerd die dat willen bereiken, zijn van harte uitgenodigd voor de Noaber energieavond op 24 januari 2022, een initiatief van het Duurzaamheidsteam Zandweerd.  

Buurtbewoners, Duurzaamheidsteam en Deventer Energiecoaches bespreken dan samen quick wins voor energiebesparing (denk aan LED-lampen en tochtstrips) en verdergaande isolatiemaatregelen zoals gevel- en dakisolatie. De bijeenkomst is geschikt voor huurders en kopers.

Aanmelden is verplicht, datum onder voorbehoud
De informatieavond begint op 24 januari om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en wordt gehouden in de Van Vlotenhof (Johannes van Vlotenlaan 85 in Deventer). Om 21.00 uur is de informatieavond afgelopen.  

Vanwege het coronavirus is de datum van 24 januari onder voorbehoud. Als de situatie het niet toelaat, wordt de avond verplaatst naar 14 februari. Vooraf aanmelden is verplicht en kan via dit formulier. .

Wie zich aanmeldt, wordt automatisch geïnformeerd als de avond naar een andere datum wordt verplaatst.
Vragen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

Woningisolatie en quick wins energiebesparing
Tijdens de Noaber Energieavond krijgen inwoners van Zandweerd tips en adviezen over woningisolatie en quick wins om energie te besparen. Bij woningisolatie gaat het dan onder andere om spouwmuur-, dak- en vloerisolatie. Quick wins zijn onder andere tochtstrips, radiatorfolie, waterbesparende douchekop en kleine  
aanpassingen in gedrag. Leden van het Duurzaamheidsteam die zelf hun woning energiezuiniger hebben  
gemaakt, delen hun ervaringen en tips.

Onafhankelijke Energiecoaches en deskundigen van het Duurzaamheidscentrum delen hun kennis en geven adviezen.  

In gesprek met elkaar
Na een presentatie met tips en adviezen, praten de bezoekers van de informatieavond in kleine groepen
samen met een lid van het Duurzaamheidsteam, een energiecoach en elkaar door over deze onderwerpen.  
Inwoners kunnen hun vragen stellen, maar ook aangeven waar zij tegenaan lopen als het gaat om isolatie of energie besparen of als inwoners samen met wijkgenoten acties willen uitvoeren. Het Duurzaamheidsteam  
hoort graag wat er leeft onder wijkbewoners om daar dan ook acties en maatregelen voor te bedenken.

Over Duurzaamheidsteam Zandweerd
Het Duurzaamheidsteam Zandweerd bestaat uit bewoners van de wijk Zandweerd. Zij willen dat er minder  
aardgas wordt verbruikt in de wijk en dat inwoners minder geld uitgeven aan hun energierekening. Ook zet het Duurzaamheidsteam zich in voor meer groen in de wijk. Het team wil een vraagbaak voor wijkbewoners zijn over woningisolatie, energie besparen en groen in de buurt, in de tuin en op het dak. Het team organiseert gezamenlijke acties, wil de oren en ogen in de wijk zijn als het gaat om duurzaamheid en wil informatie verstrekken aan wijkbewoners. De leden van het team zijn vrijwilligers en onafhankelijk.

Het team richt zich op zowel huurders als inwoners met een koopwoning. Meer informatie staat op Facebook
(@ZandweerdStroomt) of tinyurl.com/duurzaamheidsteam