Nieuws

Search

Logo

Banner wordt lid

dak vervangen smallDuurzaamheidsteam Zandweerd en Natuur- en milieucentrum de Ulebelt organiseren in de wijk rond de Pieter de Hooghstraat op zaterdag 17 september een gezamenlijke dag om asbest schuurdaken te vervangen. Zowel woningeigenaren als huurders kunnen meedoen.
Naarmate asbestdaken ouder worden, zorgen weer en wind ervoor dat er kankerverwekkende vezels uit vrijkomen. Qua ouderdom zijn de schuurdaken van betreffende wijk toe aan vervanging. Maar niet alle schuren hebben een asbestdak. Wie twijfelt kan een gratis check doen op www.milieucentraal/asbest .

In de watten
Deelnemers aan de actie worden in de watten gelegd. Woningeigenaren ontvangen een gratis pakket met beschermende kleding en instructies. Zij krijgen daarnaast een prijsopgave van de benodigde materialen. De Ulebelt verzorgt gezamenlijke inkoop daarvan en regelt dat het op 17 september verwijderde dakmateriaal gratis en veilig wordt opgehaald.
Huurders van Rentree hebben het extra makkelijk: zij hoeven hun woning alleen maar aan te melden. De woningcorporatie plant de werkzaamheden dan in en voert ze kostenloos uit.

Voorkom problemen
Met het vervangen van asbest-schuurdaken blijven de schuren verzekerbaar bij schade en brand. Ook voorkom je zo dat er gezondheidsproblemen ontstaan. Dat is extra actueel, nu Zandweerd in april werd opgeschrikt door een schuurbrand aan de Ruysdaelstraat. Omwonenden moesten hun huis uit en bij zes tuinen en tussenpaden moest asbest uit de grond verwijderd worden.

Informatie-avond
Er wordt huis-aan-huis een folder over de actie verspreid in de betreffende buurt. Daarin worden de bewoners ook uitgenodigd voor een informatie-avond op 16 juni om 20:00 uur in de Van Vlotenhof aan de Johannes van Vlotenlaan 85. Behalve uitleg over de asbest-actie is er die avond ook informatie over Energie Besparen en de actie Kieren Dichten. Daarnaast is er dan info beschikbaar over regenwater-afkoppeling en het vergroenen van daken. Rentree en de gemeente zijn die avond ook aanwezig.

Aanmelden
Wie wil meedoen met de actie op 17 september maar niet kan komen op de info-avond, kan zich ook opgeven via dit online formulier of een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van ‘asbest schuurdak’, met: naam en adres , koop- of huurwoning, telefoonnummer, en ± aantal m2 asbest dakoppervlak. De organisatoren nemen dan contact op.

Bakfiets in de straat
Op 1, 4, 8 en 11 juni rijden medewerkers van De Ulebelt en het Duurzaamheidsteam Zandweerd met een bakfiets door de straten rond de Pieter de Hooghstraat. Onder het genot van een bakje thee of koffie en wat lekkers kunnen zij het alle vragen van bewoners beantwoorden. We zijn op woensdagavond 1 juni en zaterdagochtend 4 juni in de Ruysdaelstraat, De Albert Cuypstraat, Frans van Mierisstraat en de Hacquartstraat. En op woensdagavond 8 juni en zaterdagochtend 11 juni komen we in de Anthonie van Dijckstraat, Ostadestraat, Hobbemastraat en Pieter de Hooghstraat.

De uiterste aanmelddatum voor de actie is 11 juli.