Elektrische deelauto's

Search

Logo

Banner wordt lid

Op 14 mei is over dit project een artikel verschenen in het Deventer Nieuws.

Klik hier voor het hele artikel.

DOE JE MEE?

Geld besparen, CO² besparen, stikstof besparen, ruimte besparen en ondertussen je buren beter leren kennen! Hoe? Door een elektrische auto te delen in de Zandweerd.

De gemiddelde auto staat zo’n 23 uur per dag stil op straat. 23 uur lang doet je auto dus niks anders dan geld kosten en ruimte innemen. Door een elektrische auto te delen met je wijkgenoten kun je een deel van je autokosten drukken en ben je ook nog duurzaam bezig! En kun je nagaan wat een ruimte je met z’n allen bespaart als meer en meer mensen hun auto delen.

Deel je mee?

Om elektrisch rijden ook voor de inwoners van de Zandweerd toegankelijk te maken willen Bewonersvereniging Zandweerd en Speeltuin De Zandweerd een deelautoproject opzetten met elektrische auto’s. Hierin worden we ondersteund door Natuur en Milieu Overijssel vanuit het project Sturen met de Buren.
Neem een kijkje op www.natuurenmilieuoverijssel.nl/sturen-met-de-buren om meer te weten te komen over de voordelen van elektrische auto delen.

Een deelinitiatief is natuurlijk niks zonder deelnemers. Dus wil jij ook goedkoop en duurzamer rijden? Op woensdag 7 april is er een online informatiesessie, waarin we met zoveel mogelijk potentiële deelnemers willen nadenken over hoe we het project gaan vormgeven. De online bijeenkomst over autodelen vindt plaats van 20.30 – 21.30 uur en is via Microsoft Teams. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor de inloggegevens!