Nieuws

Search

Logo

Banner wordt lid

Op 24 september 2022 was voor de Burendag in de Zandweerd een erg mooi programma samengesteld door de verschillende verenigingen die onze wijk rijk is:

Ook was dit jaar de paardentram weer van de partij, die iedereen kosteloos (en lekker droog) van de ene naar de volgende locatie bracht. Bij speeltuin De Zandweerd was een gezamenlijke afsluiting georganiseerd met live-muziek van diverse singer-songwriters.

Vanuit het WijkTeam Zandweerd van WijDeventer is het idee ontstaan om de verschillende activiteiten op de locaties te bezoeken. Daarbij werden bloembollen uitgedeeld met informatie over WijDeventer en het WijkTeam. Dat betekent dat als iemand een goed idee heeft, dat hij/zij dit kan indienen bij WijDeventer. Afhankelijk van het aangevraagde subsidie-bedrag wordt deze aanvraag dan beoordeeld door de wijkmanager en/of het WijkTeam Zandweerd.

De secretaris van onze vereniging zit ook in dit WijkTeam en het leek hem leuk om zo de wijk door te trekken. Het programma gaf daar zeker aanleiding toe.

Alleen was er die middag niet gerekend op zoveel regen, want het WijkTeam had bedacht dat het handig was om per fiets de locaties te bezoeken. Zo gezegd, zo gedaan, maar het leek wel alsof het de hele middag regende. En nog net iets harder op het moment dat het WijkTeam zich van de ene naar de andere locatie verplaatste.

Maar genoeg geklaagd over het weer, want laten we het hebben over wat er allemaal te doen was.

In het pand van Vriendendiensten aan de Lange Zandstraat kregen we een rondleiding en informatie over je daar zoal kunt doen. We zagen een mooie creatieve ruimte en ook een ruimte waar je gezellig met andere mensen kunt praten of een spelletje kunt doen. Ook was er nog een ruimte waar glazen gegraveerd werden. Erg mooi om dit alles te aanschouwen.

Van daar vertrokken we naar speeltuin De Zandweerd. Daar zagen we diverse info-stands (over isolatie en groene daken) en je kon daar geschminkt worden. Zo liet Thomas een (tijdelijke) tattoo van een lieveheersbeestje zetten. Ook was het podium al aanwezig voor de singer-songerwriters.

Daarna trokken we naar Bij De Halte aan de Zwolseweg bij de rotonde Zamenhofplein (voorheen: Corel). Aldaar kregen we een lekker warm kopje courgettesoep. Dat ging er wel in, want het was nog steeds slecht weer. We zagen daar een mooie ruimte met aanbod van boeken en ook een DierenVoedselBank. Als de baasjes het niet zo ruim hebben, dan is het soms ook lastig om de huisdieren van goed voedsel te blijven voorzien. In de ruimte ernaast vonden we Werkplaats, waar ze van allerlei afgedankte materialen weer iets nieuws maakten. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze weten het daar weer een nieuwe bestemming te geven.

Daarna gingen we naar speeltuin De Tulp. Daar waren by-far de meeste mensen binnen, want er waren mooie prijzen te winnen met het Rad van Fortuin.

Na het uitdelen van onze bloembollen en informatie gingen we naar speeltuin De IJssel. Vanwege de regen zagen we daar erg weinig mensen. Het was al wat later op de middag, want de draaimolen vertrok net. Dat verbaast ons niet, met dergelijke weersomstandigheden. Binnen was de DJ weer van de partij en hebben we ons vermaakt met een potje oud-Hollandsch sjoelen.

Al met al was het doodzonde dat de regen zo'n grote nagatieve stempel op alle activiteiten heeft gedrukt. De verschillende locaties hadden er veel werk van gemaakt en hadden echt meer verdiend. Maar een klein beetje zonneschijn (of op zijn minst droog weer) kan dit programma maken of juist afbreken.