Vereniging

Search

Logo

Banner wordt lid

Korte ketens en biodiversiteit. Daar gaat het om bij de Gouden Pompoen. Korte ketens gaat over voedsel dat lokaal wordt geteeld: bij de boer of tuinder om de hoek. Geen blauwe bessen die met het vliegtuig uit Peru komen dus. Biodiversiteit gaat om hoe verantwoord voedsel wordt geproduceerd. Het gaat dan bijvoorbeeld om het kweken van voedsel op een milieuvriendelijke manier.

Erik Schippers van de Gouden Pompoen is al negen jaar op deze manier bezig. Via zijn webwinkel zijn producten te bestellen. Het gaat om groente, fruit, vlees en allerlei andere kruidenierswaren, tot tandpasta en wasmiddel toe. De online bestelling kan je zelf afhalen of wordt aan huis bezorgd.

Gouden pompoen logo maart2021 LR

Erik is idealistisch en betrokken op het gebied van politiek, cultuur en milieu. Hij probeert het positieve in mensen naar voren te halen. Met zijn bedrijf brengt hij zijn opvattingen in de praktijk. Het gaat hem om een goede prijs voor boer en voor consument. En uiteraard houdt hij er zelf ook wat aan over.
Hij richt zich op de lokale economie. Zijn leveranciers komen uit het gebied rond Deventer, Salland en de Achterhoek. Hij werkt vanuit huis en vanuit zijn distributiecentrum op het Pothoofd. De meeste klanten wonen in een straal van 8 km. Hij verzorgt zo’n 120 bestellingen per week, maar zijn klantenbestand is groter. Niet iedereen bestelt elke week. De coronacrisis heeft voor hem een positief effect: zijn klantenbestand is verdubbeld. Voor de toekomst wil hij graag nog een keer verdubbelen.

Hij woont in onze buurt: “De mooiste buurt van Deventer”. Als postbezorger heeft Erik heel Deventer goed leren kennen. Maar zijn ideale (t)huis ligt in onze buurt. De diversiteit in de buurt, het groene karakter en de kindvriendelijke omgeving spreken hem aan.

Op de vraag welke ondernemer in de Zwolse buurt de volgende keer aandacht verdient, komt hij met een verrassend antwoord. Maar dat leest u op de website van de Zwolsebuurt.
Webwinkel: www.goudenpompoen.nl